Recepty na nedělní odpoledne
Štrůdl
Ingredience pro přípravu 4 porcí:
25 dkg polohrubé mouky
1 vejce
10 dkg hery
8 lžic mléka
1 lžíce cukru
1 špetka soli
Příprava:
Ze všech surovin vypracujeme těsto které rozdělíme na 3 díly. Vyválíme na 3 nohavice závinu a plníme jakoukoliv nádivkou. Jablka, tvaroh, mák.
Tatranková bábovka
Ingredience:
250 g tuku na pečení
200 g cukru moučky
4 vejce
2 čokoládové tatranky
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
300 ml mléka
Příprava:
Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do žloutkové pěny. Pak přidáme nastrouhané tatranky a nakonec střídavě vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a mléko.
Připravené těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 150 stupních asi 50 minut.
Po upečení nechte bábovku krátce vychladnout ve formě a potom ji vyklopte a pocukrujte.